Tervetuloa mukaan!

30.12.2021

Ajattelin aloittaa blogin kirjoittamisen, koska insta ei mielestäni oikein taivu tälle mun ajatuksenjuoksulleni. Faceenkaan ei tunnu luontevalta kirjoitella, vaikka sielläkin mulla on kennelnimelleni oma ryhmä. Sinne tykkään enempi päivitellä arjen kuulumisia ja koirien tuloksia.

En ala itseäni tai koiriani sen kummemmin esittelemään, koska varmasti löydät kaiken tiedon jo tältä sivulta! Ajattelin kuitenkin hieman ympätä vuotta 2021 yhteen, ja ehkäpä vähän pohdiskella, mitä tuleva vuosi voisi tuoda tullessaan.

..vuosi 2021 - mitäs kaikkea oikein tapahtuikaan?

Vuosi 2021 on ollut itselleni kyllä aika merkittävä vuosi, etenkin koiraharrastamisen puolella. Kävin maaliskuussa kasvattajan peruskurssin, jonne olisin jo kauan aikaa sitten halunnut. Kuitenkaan v. 2020 peruskursseja ei juuri järjestetty koronan takia. Talvella Kennelliitto sai kuitenkin peruskurssit pyörimään etäyhteyksien kautta, ja Teamsissa minunkin osaltani kurssi käytiin. Itseä jäi vähä harmittamaan, ettei päässyt tapaamaan ihmisiä kasvotusten, mutta koin kyllä kurssin antoisaksi ja asiapitoiseksi kokonaisuudeksi. 

Laitoinkin hetimmiten kennelnimihakemusta menemään, ja vaihtoehdoissa oli ainakin Meising ja Johka. Oli pari muutakin, mutta en enää edes muista niitä.. Nämä kuitenkin hylättiin, koska joku oli juuri ehtinyt napata tuon Meisingin! Voitteko kuvitella, mikä tuuri.... Olin tarkistanut asian ainakin sata kertaa aiemmin jo täältä, ettei se olisi kellään. Nooh, eipä auttanut kuin laittaa hakemusta uudelleen ja pohdiskella kennelnimeä uudemman kerran. Meising oli niin kiva, että päätin sen ympärille keksiä jotain.. ja mieleeni tulikin sitten tämä Minimeising, mutta vaihtoehdoissa oli myös Supermeising, Meising Minis ja joku yksi vielä, jota en taas muista. Mielestäni Minimeising oli hyvä, koska se sopii myös lapinkoirille edes jollain tapaa. En halunnut selkeästi suomen tai englannin kielistä kennelnimeä, koska haluan nimetä pentueet eri kielillä (pampait englanniksi tai jollain muulla, ja lapinkoirat aina suomeksi tai ruotsiksi). Tämä nimeämisperinne tulee minulle selkästi hevospuolelta, missä suomenhevosilla on lähes aina joko suomen tai ruotsin kielinen nimi, ja puoliverisillä ja lämminverisillä muun kielisiä nimiä. Onnekseni Minimeising hyväksyttiin kennelnimekseni syyskuussa 2021!

Ajatus kasvattamisesta minulla on ollut jo siitä saakka, kuin olin edes ensimmäistä koiraa ottamassa. En toki ollut silloin varma, olisiko minusta siihen. Ajatus on kuitenkin vain vahvistunut, ja olen mennyt sitä tavoitetta kohti jo pidemmän aikaa. Tästä johtuen perheemme kasvoi kahdella "etäkoiralla", eli kesäkuussa haettiin Nocco-poika Ranskasta kotiin, ja lokakuun viimeisinä päivinä kävin noutamassa neiti Sefian Pariisin kentältä. Näiden koirien myötä olen saanut myös ensimmäiset ihmiset kennelini ympärille, kiitos Jennalle ja Tiialle aivan mahtavista yhteistyökodeista! Yksi minulle tärkeimpiä asioita onkin hyvät suhteet kasvattieni ja yhteistyökoirieni omistajien kanssa. Mikäs sen mukavampaa, kuin että voi yhdessä suunnitella koiramenoja ja samalla turista ummet ja lammet. Jos olet kiinnostunut joskus kasvatistani, varaudu siihen että joudut keskelle vallan höpisevää joukkoa. Odotankin jo enemmän kuin innolla, että saan joskus järjestää kasvattitapaamisia ja muuta mukavaa! Ja tietenkin oletan, että KAIKKI ryntäävät innolla mukaan... Vitsivitsi, en tiettykään oleta, mutta salaa toivon toki. Heh!

Voisin joskus kertoakin enemmän noiden ranskanpastillien tuonnista Suomeen, nimittäin instankin kautta on toivottu tuontikoiraan liittyviä juttuja!

Harrastuspuolella Tupu saavutti RTK1-tunnuksen, ja se oli kyllä tosi hienoa. Kilpaileminen ei ole ollut helppoa, meidän molempien häiriöherkkyyden ja jännityksen vuoksi, mutta täytyy hakea vaan lisää kisarutiineja! Meisin kanssa ollaan tehty paljon pääasiassa agilityhommia, ja suunta onkin varsin hyvä. Olemme saaneet molempien koirien kanssa mahtavaa valmennusta, ja kehitystä on päässyt tapahtumaan rutkasti. Meisi myös terveystarkastettiin tänä vuonna.

Lisäksi tänä vuonna suuri juttu itselle oli se, että aloitin sivutoimisena yrittäjänä valokuvaushommat. Asiakkaita on riittänyt juuri sopivasti, etten ole ehtinyt ahdistua määrästä, mutta kuitenkin riittävän paljon, että olen päässyt samalla harjoittelemaan erilaisten koirien kuvausta! Iso kiitos asiakkaille, toivottavasti nähdään myös ensi vuonna samoissa merkeissä useammankin kanssa!

Nocco poseeraa talvimaisemissa
Nocco poseeraa talvimaisemissa

..mitä se vuosi 2022 saattaisi sitten tuoda mukanaan?

Ensimmäinen Minimeising-pentue on toiveissa vuodelle 2022. En kuitenkaan halua vielä kertoa sen enempää, koska mitään aikataulua ei vielä minkään suhteen ole. Oma yksityiselämäni tietenkin vaikuttaa kaikkeen, enkä niistä nyt sen enempää kennelini blogissa halua avautua. Mutta, toiveita on, pitäkää meille peukkuja!

Sefia ja Nocco terveystarkastetaan jossain kohden vuotta 2022. Kiirehän niillä ei ole, eli katsotaan kun sopiva väli löytyy tähän hommaan. Molemmat olen ajatellut viedä myös paimennustaippariin, jos paikat saadaan. Tupulle ja Meisille mietiskelen LTE/MH-vaihtoehtoja, mutta jotain luonteen arviointia molemmille haluaisin saada.

Sellainen _ehkä_tavoite on aloittaa Meisin kanssa kilpailemaan agilityssa. Monta asiaa tässä on vielä pohdittavana, mutta näkisin sen ihan mahdollisena tavoitteena vuoden aikana. Meisillä on myös ensimmäinen rallykoe tulossa tammikuussa. Tupun kanssa jatketaan kisaamista ja tavoitteena olisi saada RTK2. Arvioin kuitenkin tarkkaan, jatketaanko Tupun kanssa kilpailemista ylemmille tasoille, jos kilpaileminen tuntuu koirasta liian jännittävältä. Harrastaa kun voi tottakai ilman kisaamistakin, ja siitä Tupu varsinkin nauttii!