Minimeising-pentu?

Kasvatustyössäni tärkeää on kiinnittää huomiota terveyteen, luonteeseen ja liioittelemattomaan ulkomuotoon. Tavoitteenani on kasvattaa tasapainoisia koiria, joiden kanssa on mukava harrastaa ja elää arkea. Tavoitteenani on myös, että koirilla olisi tasapainoinen, tarkoituksenmukainen paimenkoiran rakenne, jolloin liikkuminen on kevyttä ja matkaavoittavaa.

Käyttämäni jalostuskoirat ovat aina laajasti terveystarkastettu ja geenitestattu. Jalostukseen valikoituvat vain luonteeltaan sopivat yksilöt. Kuitenkaan yksikään koira ei ole täydellinen, ja jokainen pentue on tarkkaan harkittu ja mietitty mahdollisine riskeineen.

Minimeising-pennut 

  • luovutetaan 7-8 viikon iässä
  • rekisteröidään Suomen Kennelliittoon
  • tunnistusmerkitään mikrosirulla
  • myydään Kennelliiton sopimuslomakkeita käyttäen
  • ruokitaan laadukkaalla pentumuonalla
  • madotetaan kolme kertaa ennen luovutusta
  • tutkitaan eläinlääkärillä 
  • kasvavat arkemme keskellä tottuen erilaisiin ääniin, alustoihin, autoiluun ym. arkisiin asioihin
  • saavat paljon käsittelyä ja rakkautta 

Pennut saavat mukaansa pentupaketin, jonka mukana tulee mm. pennun syömää laadukasta ruokaa ja pennun hoito-ohjeet (sis. tietoa ruokinnasta, koulutuksesta ja hoitamisesta). Lisäksi mukana tulee kasvattajan elinikäinen tuki ja apu. Kuulen erittäin mielelläni aktiivisesti kasvattieni kuulumisia. Pentueille perustetaan pentujen omistajien niin halutessa omat whatsapp/face-ryhmät, joihin kuulumisia ja kysymyksiä voi laitella. Järjestän mielelläni kasvattitapaamisia ja muita treffejä, joihin toivon pentujen omistajien osallistuvan.

EN OTA VARAUKSIA SYNTYMÄTTÖMIIN PENTUEISIIN. Eli meillä ei ole varauslistakäytäntöä. Kiinnostuksensa voi ilmaista syntyvää pentuetta kohtaan, mutta valitsen kodit aina vasta pentujen synnyttyä. Vaatimuksenani on tutustua potentiaalisiin pennun ostajiin kasvotusten jo mieluiten ennen pentujen syntymää. Toivottavasti olet halukas tulemaan tapaamaan minua ja koiriani esimerkiksi meille kotiin, lenkille tai vaikkapa mukaan treeneihin. Jos välimatka on kovin pitkä, voidaan järjestää esimerkiksi videopuhelumahdollisuus.

Pennut yksilöidään tuleviin koteihinsa vasta n. 6-viikkoisina, jolloin luonne-erot alkavat paremmin erottua ja sopivimmat kodit ja pennut todennäköisimmin kohtaavat. Meiltä ei voi valita pentua sen värin tai silmien värin perusteella. Tietysti otan toiveita huomioon valintoja tehdessäni, mutta värin perusteella en kenellekään pentua myy.


Mitä toivon kasvatin omistajalta?
Edellytän, että olet varmasti tutustunut valitsemaasi rotuun perinpohjin ja tiedät millaista koiraa olet etsimässä. Olethan tutustunut rotuyhdistyksien kotisivuihin ja lukenut rotumääritelmän?

Haluan muistuttaa, että koostaan huolimatta pienimerikanpaimenkoirat ovat hyvin aktiivisia ja energisiä koiria, joilla on paimenkoiran (työkoiran) ominaisuudet. Jos et olisi valmis ottamaan aussieta, en voi lähtökohtaisesti suositella pampainkaan hankkimista. Otathan myös huomioon, että en kasvata pampaiden kohdalla vain ja ainoastaan kokoa! Rotumääritelmän mukainen koko on minulle ihanne, mutta muut seikat kuten terveys, tyyppi, luonne ym. menevät aina koon edelle, joten meille todennäköisesti syntyy myös rotumääritelmän ylärajan ylittäviä koiria. Koko edellä on myös aika vaikeaa kasvattaa, joten toivon että ymmärrät tämän.

En myy kasvattejani ulkokoiriksi tai asumaan erillisiin kennelrakennuksiin. Molemmat rodut ovat erittäin seurallisia ja perheeseensä kiintyviä. Molemmat rodut vaativat omistajiltaan aikaa ja yhdessäoloa. Sinänsä en koe että varsinainen harrastaminen olisi pakollista, kunhan koira saa riittävästi aktivointia, lajinomaista puuhaa ja tietysti riittävästi liikuntaa. Etenkin nuorina niin pampaille kuin lapinkoirillekaan ei riitä hihnalenkkeily kolmesti päivässä, vaan arkeen on mahduttava riittävästi toimintaa. Kuitenkin kannustan yhteiseen harrastamiseen, sillä se luo omistajan ja koiran välille hyvän suhteen ja arki on usein monin tavoin helpompaa.

Molemmissa roduissa luonteiden välillä on paljonkin eroa, ja ihan pienestä pennusta voi olla hankala ennustaa, tuleeko siitä harrastustykki. Useimmiten molempien rotujen edustajista sellaisia kuitenkin kuoriutuu ainakin oikeanlaisen motivoinnin avulla. Etenkin pampait ovat usein erittäin innokkaita tekemään kaikenlaista, ja soveltuvatkin mainiosti mm. agilityyn ja muihinkin lajeihin. Pampait myydään vain harrastaviin koteihin, ja lapinkoirat ainakin aktiivisiksi perheenjäseniksi. Sohvakoristeiksi kummastakaan rodusta ei ole.

Minulle on tärkeää kasvattieni terveys. Pennun ostaja sitoutuu tutkituttamaan koiran noin viimeistään kolmevuotiaana lonkkien, polvien ja kyynärien osalta ja silmäpeilattavan ainakin kerran elämässään. Lisäksi suosittelen selän kuvausta. Osallistun kasvattieni terveystutkimuksiin kertaluontoisella 100e avustuksella (ostaja maksaa ns. pantin etukäteen, joka palautetaan kun koiralle tehdään viralliset tutkimukset=minimissään PEVISAn vaatimat tutkimukset viim. 3v iässä). Kasvattieni terveys kertoo minulle (ja koko rodulle) paljon kasvatustyöstäni ja valitsemieni yhdistelmien sopivuudesta. Jos kasvattiani aiotaan käyttää jalostuksessa, on sille teetettävä myös geenitesti (ellei ole polveutumisen perusteella täysin terve kaikista sairauksista). 


Tällä hetkellä otan pentukyselyt vastaan vain ja ainoastaan lomakkeella, ja sen löydät yhteystieto-sivulta! 

Ensimmäiseen viestiin kannattaa panostaa, eli lue viestisi huolella muutaman kerran läpi ennen kuin lähetät sen. Kiinnitä huomiota isoihin alkukirjaimiin ja yleiseen kielen siisteyteen. Ensivaikutelma on tärkeä, jotta osaan poimia varmasti potentiaalisimmat kyselijät viestien joukosta. Kannattaa siis koittaa myös erottua joukosta jotenkin positiivisesti. Viestissä kannattaa mainita myös, että olet kiinnostunut tulemaan tapaamaan minua ja koiriani.