Nocco

Superman of American Madness

"Nocco"
s. 28.3.2021, uros
pieniamerikanpaimenkoira
punainen valkoisin ja tan-merkein
43,5 cm / 12,3 kg (12 kk iässä)

kasv. Déborah Front Brunel, Ranska
om. Johanna Kämäräinen & Jenna Mäkinen, Tampere

Nocco KoiraNetissä
Nocco MAS Databasessa

Nocco asuu Jennan luona Tampereella ja on meillä yhteisomistuksessa. Noccon kaverina asuu Nuutti-mittelspitz.

Nocco aikuisena:

Nocco pentuna (Jennan kertomana): 

Nocco muutti meille 10-viikkoisena rohkeana ja uteliaana pienenä pentuna. Alla oli matka junalla ja lentokoneella, mikä varmasti vaikutti siihen miten helppo matkakaveri Nocco on. Bussissa ollaan rauhassa ja ihmetellään matkustajia ja autossa heti liikkeelle lähdettyä Nocco menee kerälle ja ottaa nokoset.

Nuutista pentu oli ällöttävä ja kohteli sitä kuin ilmaa, mutta Nocco ei siitä lannistunut vaan hakeutui usein Nuutin lähelle leikkimään. Nykyään ne on erottamaton kaksikko ja nukkuu vierekkäin ja leikkii paljon keskenään. Äänenkäytön kanssa meillä on vielä vähän harjoiteltavaa, koska Nocolla on hyvin kuuluva ja korkea ääni mitä käytetään tietyissä tilanteissa jopa enemmän kuin mitteli.

Alusta saakka Nocco on osannut itse hakeutua lepäämään ja omaan rauhaan. Tästä syystä pentu on ollut helppo ottaa mihin tahansa mukaan, kun se osaa käyttäytyä hienosti niin kyläillessä kuin kahviloissakin. Ympäristö kiinnostaa paljon, mutta sitä on opittu hienosti tarkkailemaan rauhassa omalta paikaltaan. Myös yksinolot on sujunut alusta saakka tosi hyvin. Sisäsiisteyskin opittiin melko vaivattomasti ahkeralla ulkoilulla.

Nocco on todella ahne ja ollaan jouduttu käymään pientä keskustelua siitä, onko sohvalla oleva sipsipussi tarkoitettu jaettavaksi tai voiko Nuutin suusta viedä herkun. Omaa ruokaansa pentu osaa kyllä puolustaa toisilta koirilta. Koulutuksessa meillä toimii namit paremmin kuin lelut. Temppuja ja arjentaitoja on kiva treenata innokkaan pennun kanssa joka selvästi tykkää tehdä yhdessä. Namit on ollut iso apu harjaamisessa ja suihkussa, mikä on Nocosta tosi mälsää muuten. Kynsien leikkuu on alusta saakka sujunut hyvin.

Vapaana ollessaan Nocco on tyypillinen pampai ja rakastaa juoksemista, varsinkin jos toinen koira jahtaa sitä. Mutta suurimpana haasteena on myös toiset koirat. Vaikka Nocco on muuten ihan täydellinen pieni pakkaus niin toisten koirien ohitukset on vielä haaste. Hihnakäytös muuten sujuu jo melko hyvin. Vapaana ollessaan kaikki koirat on kokoon katsomatta kivoja. Nocco leikkii innoissaan toisten koirien kanssa eikä koko eroja edes huomaa.

Koiriakin ihanempia on kuitenkin ihmiset! Nocco ei arastele tuntemattomia yhtään ja uuden ihmisen tavatessaan menee häntä heiluen rapsuteltavaksi. Eläinlääkärissä rokotuksilla käynti on ollut kivaa, kun saa paljon huomiota ja nameja.Terveys:

lonkat: ei tutkittu
kyynärät: ei tutkittu
polvet: ei tutkittu
selkä: ei tutkittu

silmät: ei tutkittu
sydän: ei tutkittu
hampaat: normaali purenta, ei hammaspuutoksia
kivekset: normaalit

MDR1, DM, CEA, HUU, HSF4, CMR1, CD, CDDY: +/+ (terve)
prcd-PRA: +/- (kantaja)

Lisäksi testattu 210 muista roduista löytynyttä sairausgeenimuotoa, joista ei löydöksiä.

Geneettinen monimuotoisuus 43 %

Noccolle on tehty MyDogDna-testi (Wisdom Panel, v. 2021), johon yllämainitut tulokset perustuvat. CDDY/CDPA testattu Labogenin kautta. 


Sukutaulu

Superman of American Madness

DOB: 28.3.2021
red tri
blue eyes
long tail
Brassy Acres Billy The Kid

red tri
(blue eyes)
Brassy Acres Small Town Hero

red merle
Brassy Acres Wherefore Art Thou Brassy Acres Move It On Over
Brassy Acres Maybe Shes Born With It
Brassy Acres Love And Honor Brassy Acres Don't Blink
Brassy Acres Shine Like A Diamond
Brassy Acres Wings Of Love

black tri
(blue eyes)
Desert Sun's Born To Perform Brassy Acres Dream Machine
Timberlines Have Fun Out There
Brassy Acres Designer Jeans Boldhearts Diamond N The Ruff
Brassy Acres Heavenly Blue Genes
Trails Ends Secret Life

black tri
(blue eyes)
Trails Ends Point Break

blue merle
Alta Brave Heart Blue Warrior Alta Django Unchained
Alta Dare To Dream
Hammers Four Socks Churchfield's Rusty Montana
Churchfield's J And S Lilly
Blue Stars Zeva Of Trails End

black tri
Celebritywards Blue Cowboy Buddy Boy Mockingbirds Bbh Moody Blue
Shurdan's I's In The Nite
Southern Charm Blue Star Girl Timberline Rodee Spud
Timberline Little Bittie

Nocon vanhemmat Billy & Chloé:


Pentukuvia

vanhempien kuvat & pentukuvat: Eden photography / Emeline Lievin


Näyttelytuloksia

14.5.2022 Ruovesi RN
Pirjo Aaltonen
JUK1 EH

Hyvä runkoinen ja luustoinen, selvän sukupuolileiman omaava uros, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä kallo-osan leveys ja kuono-osan vahvuus. Hyvät korvat. Oikealaatuinen karvapeite. Liikkuu kovin leveästi takaa. Herkästi peitsaa. Sivuliikkeessä tulisi olla enemmän ulottuvuutta. Korkealla kannettu häntä. Tänään herkästi rähisee kehässä.


5.9.2021 SSKY erkkari, Lahti
Jari Partanen (NOR)
PPEK2, KP

Erittäin lupaava kokonaisuus. Hyvä koko. Kauniit mittasuhteet. Varsin hyvä pään malli. Riittävä kuonon pituus. Hieman kevyet korvat. Hyvät leveät leuat. Oikea ilme. Erinomainen kaula. Lupaava eturinta ja rungon vahvuus. Hieman pitkä lanneosa. Oikea lantio. Kauniisti kulmautuneet takaosa. Oikeat raajat ja tassut. Varsin lupaavat sivuliikkeet, vielä hieman levoton edestä. Aktiivinen käytös. Hyvin esitetty.